De service

Regels voor de service

Bij padel serveer je onderhands, waarbij je de bal eerst moet laten stuiteren. Je moet de bal lager dan je heuphoogte raken en met minstens één been op de grond blijven staan. Deze voet moet bovendien achter de servicelijn blijven.

Net als bij tennis serveer je bij padel schuin over de baan. Nog een overeenkomst: als je eerste service fout is, krijg je een tweede service. Raakt de bal het net maar valt deze wel binnen het servicevak van de tegenstander, dan telt de service niet als fout. Dit noem je een let.

Let op: de service mag na de eerste stuit de wand raken, maar niet het hekwerk.

Tips bij de service

1. Gooi de bal niet op, maar laat deze losjes uit je hand vallen terwijl je je arm vlak houdt.

2. Houd de armbewegingen in je service kort. Je hoeft dus geen enorme achterzwaai te maken met je arm, zoals je veel tennissers ziet doen.

3. Plaats de service zorgvuldig. Anders dan bij tennis, hoef je niet veel kracht aan je service mee te geven. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld proberen je tegenstander vast te zetten in de hoek met een scherp geplaatste service.

4. Stap na het raken van de bal naar voren en beweeg door richting het net. Zo sta je direct klaar om de return van je tegenstander aan te pakken. Maar let op: maak eerst je servicebeweging af en stap dan door naar voren. Een veelgemaakte fout van beginners is dat ze de beweging afraffelen in hun haast naar voren.